Author Topic: Adding sound via Command Prompt causes an error  (Read 555 times)

Alley

  • The Blue Leader
  • Level 16: Spike
  • *
  • Posts: 679
  • Total likes: 1
  • Deals with art in PC and acting and drawing
    • View Profile
    • Team Alju5
Adding sound via Command Prompt causes an error
« on: June 09, 2020, 07:59:52 PM »
Adding a new sound from a Sound Manager got via Command Prompt causes a fatal error. The error is as following:

Quote
___________________________________________
############################################################################################
FATAL ERROR in
action number 1
of Alarm Event for alarm 1
for object obj_m_selection:

STRING argument is unset
############################################################################################
--------------------------------------------------------------------------------------------
called from - gml_Object_obj_m_selection_Alarm_1 (line 1072)
Alley (T_Alj5)

TingThing

  • Admin and Developer
  • Level 20: Nobom
  • *
  • Posts: 1153
  • Total likes: 113
  • Creator and Developer of Platform Builder
    • View Profile
    • Platform Builder Home
Re: Adding sound via Command Prompt causes an error
« Reply #1 on: June 13, 2020, 02:26:24 AM »
I don't understand. What were you doing when this error happened?

warrior

Re: Adding sound via Command Prompt causes an error
« Reply #2 on: June 13, 2020, 08:16:49 AM »
I don't understand. What were you doing when this error happened?
He imported a new sound, and it crashed.

Alley

  • The Blue Leader
  • Level 16: Spike
  • *
  • Posts: 679
  • Total likes: 1
  • Deals with art in PC and acting and drawing
    • View Profile
    • Team Alju5
Re: Adding sound via Command Prompt causes an error
« Reply #3 on: June 13, 2020, 02:43:24 PM »
Warrior555 understood me properly. :) But ask again when you still don't imagine about how I caused an error!
Alley (T_Alj5)

TingThing

  • Admin and Developer
  • Level 20: Nobom
  • *
  • Posts: 1153
  • Total likes: 113
  • Creator and Developer of Platform Builder
    • View Profile
    • Platform Builder Home
Re: Adding sound via Command Prompt causes an error
« Reply #4 on: June 13, 2020, 09:39:27 PM »
Does this happen every time on your end? I am not seeing this error happen when I try importing sound effects.

Alley

  • The Blue Leader
  • Level 16: Spike
  • *
  • Posts: 679
  • Total likes: 1
  • Deals with art in PC and acting and drawing
    • View Profile
    • Team Alju5
Re: Adding sound via Command Prompt causes an error
« Reply #5 on: June 13, 2020, 10:40:53 PM »
Yes, it happens every time on my end but only if going to Manager by entering to Command Prompt field first. Then I click on "Managers" and choose "Sound Manager". Adding new ends with an error.
Alley (T_Alj5)

TingThing

  • Admin and Developer
  • Level 20: Nobom
  • *
  • Posts: 1153
  • Total likes: 113
  • Creator and Developer of Platform Builder
    • View Profile
    • Platform Builder Home
Re: Adding sound via Command Prompt causes an error
« Reply #6 on: June 14, 2020, 03:01:12 AM »
Okay, there are some issues with adding things that way already. Try it again after I update and see if you still have the issue.

Alley

  • The Blue Leader
  • Level 16: Spike
  • *
  • Posts: 679
  • Total likes: 1
  • Deals with art in PC and acting and drawing
    • View Profile
    • Team Alju5
Re: Adding sound via Command Prompt causes an error
« Reply #7 on: June 14, 2020, 01:58:50 PM »
Still getting an error this way. :-\ I hope it's again not in just my PC.  ???
Alley (T_Alj5)

TingThing

  • Admin and Developer
  • Level 20: Nobom
  • *
  • Posts: 1153
  • Total likes: 113
  • Creator and Developer of Platform Builder
    • View Profile
    • Platform Builder Home
Re: Adding sound via Command Prompt causes an error
« Reply #8 on: June 21, 2020, 02:37:45 PM »
Could you send me your game file and a video showing the error show up?

Alley

  • The Blue Leader
  • Level 16: Spike
  • *
  • Posts: 679
  • Total likes: 1
  • Deals with art in PC and acting and drawing
    • View Profile
    • Team Alju5
Re: Adding sound via Command Prompt causes an error
« Reply #9 on: June 22, 2020, 09:11:53 AM »
It soon holidays and my wood for winter have arrived. So I need to start work soon. I'll try to help you with this here when I have done a physical job outside considering you are going to fix bugs anyway even after that you release the next update. ::)
« Last Edit: June 22, 2020, 09:12:41 AM by Alley »
Alley (T_Alj5)

TingThing

  • Admin and Developer
  • Level 20: Nobom
  • *
  • Posts: 1153
  • Total likes: 113
  • Creator and Developer of Platform Builder
    • View Profile
    • Platform Builder Home
Re: Adding sound via Command Prompt causes an error
« Reply #10 on: June 23, 2020, 10:32:46 PM »
Okay. Keep me posted.

warrior

Re: Adding sound via Command Prompt causes an error
« Reply #11 on: June 24, 2020, 08:29:46 AM »
It soon holidays and my wood for winter have arrived.
But winter is in 6 months

Christian Game Maker (CGM)

  • Christian, videogame dev hobbyist. Servant of Jesus Christ.
  • Master Builder
  • *
  • Posts: 3788
  • Total likes: 41
  • The way of the Cross leads home.
    • View Profile
    • The Adventures of Super Mike Website (ASM)
Re: Adding sound via Command Prompt causes an error
« Reply #12 on: June 24, 2020, 05:12:50 PM »
Yeah, Winter does start in about 6 months, but you have to take into account that we live in diverse parts of the world.

warrior

Re: Adding sound via Command Prompt causes an error
« Reply #13 on: June 24, 2020, 06:24:37 PM »
Yeah, Winter does start in about 6 months, but you have to take into account that we live in diverse parts of the world.
I will take this into account for holidays by adding Estonia to the list of possible Santa hideout's.

Christian Game Maker (CGM)

  • Christian, videogame dev hobbyist. Servant of Jesus Christ.
  • Master Builder
  • *
  • Posts: 3788
  • Total likes: 41
  • The way of the Cross leads home.
    • View Profile
    • The Adventures of Super Mike Website (ASM)
Re: Adding sound via Command Prompt causes an error
« Reply #14 on: June 24, 2020, 10:21:10 PM »
Sounds like a plan. XD