Author Topic: Enemy speed = 0 makes the enemy no longer be able to move  (Read 362 times)

Antikore

  • Developing Mortal Theater at day, developing depression at night.
  • Level 21: Magmus
  • *
  • Posts: 1983
  • Total likes: 163
  • Enjoying Platform Builder from the very start
    • View Profile
    • PBuilder Resources
Enemy speed = 0 makes the enemy no longer be able to move
« on: July 21, 2021, 12:44:48 PM »
Even if you do "enemy speed = 35" again or something, it stops

The only workaround currently is using "enemy speed = 1" instead
Sorry because my English is not very good because I'm Spanish ;) :P

Gizgord

Re: Enemy speed = 0 makes the enemy no longer be able to move
« Reply #1 on: July 21, 2021, 02:48:05 PM »
that's not a bug, they just lose muscle memory and forget how to move  ???

does 'enemy = stop' not work for whatever you're doing?

Antikore

  • Developing Mortal Theater at day, developing depression at night.
  • Level 21: Magmus
  • *
  • Posts: 1983
  • Total likes: 163
  • Enjoying Platform Builder from the very start
    • View Profile
    • PBuilder Resources
Re: Enemy speed = 0 makes the enemy no longer be able to move
« Reply #2 on: July 21, 2021, 03:13:20 PM »
that's not a bug, they just lose muscle memory and forget how to move  ???

does 'enemy = stop' not work for whatever you're doing?
Nope, in fact, I tried it before doing the speed 1 workaround, and the sprite of the enemy will stop animating too so it wasn't helpful.
Sorry because my English is not very good because I'm Spanish ;) :P

Gizgord

Re: Enemy speed = 0 makes the enemy no longer be able to move
« Reply #3 on: July 21, 2021, 04:27:11 PM »
unfortunate  ::)

TingThing

  • Admin and Developer
  • Level 20: Nobom
  • *
  • Posts: 1373
  • Total likes: 217
  • Creator and Developer of Platform Builder
    • View Profile
    • Platform Builder Home
Re: Enemy speed = 0 makes the enemy no longer be able to move
« Reply #4 on: July 26, 2021, 02:57:06 AM »
Thanks, I'll get this fixed.


In the meantime, you can use the "enemy move" command after you reset the enemy speed. That should do the trick.


So...


Code: [Select]
enemy 1 speed = 0

and later...


Code: [Select]
enemy 1 speed = 30
enemy 1 move

Antikore

  • Developing Mortal Theater at day, developing depression at night.
  • Level 21: Magmus
  • *
  • Posts: 1983
  • Total likes: 163
  • Enjoying Platform Builder from the very start
    • View Profile
    • PBuilder Resources
Re: Enemy speed = 0 makes the enemy no longer be able to move
« Reply #5 on: July 26, 2021, 11:13:52 AM »
Thanks, I'll get this fixed.


In the meantime, you can use the "enemy move" command after you reset the enemy speed. That should do the trick.


So...


Code: [Select]
enemy 1 speed = 0

and later...


Code: [Select]
enemy 1 speed = 30
enemy 1 move
Cool, thanks! :D
Sorry because my English is not very good because I'm Spanish ;) :P

Antikore

  • Developing Mortal Theater at day, developing depression at night.
  • Level 21: Magmus
  • *
  • Posts: 1983
  • Total likes: 163
  • Enjoying Platform Builder from the very start
    • View Profile
    • PBuilder Resources
Re: Enemy speed = 0 makes the enemy no longer be able to move
« Reply #6 on: August 05, 2021, 04:45:11 PM »
This still happens on exes
Sorry because my English is not very good because I'm Spanish ;) :P

TingThing

  • Admin and Developer
  • Level 20: Nobom
  • *
  • Posts: 1373
  • Total likes: 217
  • Creator and Developer of Platform Builder
    • View Profile
    • Platform Builder Home
Re: Enemy speed = 0 makes the enemy no longer be able to move
« Reply #7 on: August 08, 2021, 04:19:01 PM »
Okay, I'll check it out.